• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Nehéz tenyésztésű szín. A korrekt árnyalatot úgy lehet az utódokban elérni, ha a burmai patkány sziámi patkánnyal keresztezik, ideálisabb esetben sziámiból tenyésztett himalájaival. Sajnos a megfelelő patkányokat nem egyszerű megtalálni.

Elég gyakori túl sötét burmai patikat látni. Ezeknek a példányok gyakran bírnak valamilyen erős hideg árnyalatos tónussal és hajlamosak az ezüstösödésre is. Ezek a hibák főleg onnan erednek, hogy az egyik szülő erőteljesebb árnyalatú sziámi volt – és mikor egy ilyen patkány kerül burmai tenyésztésbe, akkor az utód erőteljesebb színezettel jön világra. Az is probléma lehet, hogy a fekete szemű sziámik hidegebb színt örökítenek, így nehezebb elérni a megfelelő, meleg burmai színt.

Burmai patik vérbeli himalájaiakkal vagy albínókkal történő keresztezése fakóbb színt eredményez,. Nem éri meg, mert a szín halványabb, nem kellően kontrasztos lesz.

Fajta sztenderd: Legyen egységes, meleg középbarna szín, ami nem foltos, nem ezüstös. A test színének sötétebb foltjai vannak a fejen, lábakon és a farok tövén. Ezeknek a foltoknak erősen el kell térnie a testtől, erős kontraszt kell, legyen. A szemek feketék.
Burmai patik - ratvarieties.com
Eredeti itt.

Categories:

Leave a Reply