• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Avagy milyen is az élet 5 patkánnyal?

A srácok teljesen uralmuk alá hajtották a háztartást. Parancsszóra a ketrecen kívül kerülnek és természetesen az eddig tiltott helyekre is van szabad bejárásuk. A patkányjátszótérként a kinti ágy szolgál, külön erre a célra letakart takaróval. Az ágyról azonban egyenes út nyílik a számítógép asztalra egy kis éjjeli szekrényen keresztül. Elsőként Topi fedezte fel a tiltott útvonalat. Majd hamarosan a többiek is megtanulták tőle. Mára ott tartunk, hogy mind az öt patkány életcélja a számítógépasztalra mászni. Mikor itt ülök velük, akkor hagyom, hadd randalírozzanak (így rendeli alá a patkánytartó az életét a patkányainak...), de ez nem volt elég: kiterjesztették birodalmuk határait az ablakpárkányra is.

Trenton az ablakban

Az ablak nagyon bejövős. Este hűvösebb szellő lengedez arrafelé és az a sok illat! Csak az a fránya szúnyogháló van az útban!
Nashville kidőlve

Hála az égnek, amiért nappal sokat rohangásznak, éjjel egész csendesek, szóval nincs velük komoly baj. A szobatisztaság az egyetlen kellemetlenség, de a napokban megpróbálkozom a nevelésükkel. Nem fűzök hozzá sok reményt, de egy próbát megér.

Egyelőre ki az udvarra még nem vittem a bandát - szerintem 5 nap kevés ahhoz, hogy ne szökjenek meg - de mindenképpen tervben van, mert többek között vízhez szoktatást is tervezek. És ha már van udvar, akkor ne a szőnyegre pacsálják a vizet :) Ellenben ma ébren találtam Topit - Topi mindig tettre kész, szóval úgy gondoltam, egy próbát megér. Még nem is volt túl meleg, van egy patkánypórázom is (a csajok hagyatéka), kiviszem egy körre a kertbe. Nos, felvarázsolni rá a pórázt nem volt egyszerű, de sikerült - egy kis hiszti árán - aztán odakint már el is feledte, hogy rajta van. Grasszált fel s alá egy-két kört, majd úgy ítéltük meg, elég volt ennyi mára, az idő is melegedett.

Mosakodás művészete

Most merre is menjek?

Tervben van valamiféle patkányjátszótér építése az udvarra, - öt patkányt lehetetlen másképp kordában tartani - szóval, amint elvonul az eljövendő kánikula remélem már a srácok borsót halászhatnak a privát medencéjükből :D

Categories: ,

2 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Na látom, most indult be igazán az élet, hogy a ketrecen kívülre is merészkedhettek. Már az előző videóban is látszódott, mennyire vágynak a rácsokon kívülre. :) A szúnyoghálót nem rágják meg?

    Úgy tudom, a patkányok éjszakai állatok, vagy ez csak tévhit? Bizony, szerencsés az az állatgazdi, akinek nappal aktívak az állatkái. A malackák is alapvetően nappali állatok, de azért éjszaka is tevékenykednek olykor.

    Én szobatisztaságra még nem próbáltam nevelni őket, mert félek a kudarctól. :D Lehet, egyszer érdemes lenne tenni egy próbát...

    A vízhez szoktatás pontosan mit jelent?

    Á, nagyon mókás a pórázzal Topi! :D Nem stresszelt be tőle? Malackáknak is létezik ilyesmi, de mivel panelben lakunk, eddig még nem volt rá szükség. Azt mondják az okosok, hogy nem jól viselik, úgyhogy ha ki is próbálnám, kissé félve tenném.

    A patkányjátszótérre pedig nagyon kíváncsi vagyok! Időnként én is építek a malacoknak az erkélyre ideiglenes játszóteret, de szerintem te valami monumentálisabbra és maradandóbbra készülsz! :D

  2. Éjszakai állatok bizony :D Nem tudom, mikor állnak át az "éjszaka zajongunk" állapotra, egyelőre velünk ébrednek és velünk alszanak, pedig nem rángatjuk ki őket a ketrecből és nem verjük fel őket.

    Az ablakban van pár növény - kint - azt próbálják megrágcsálni néha, de rájuk van szólva, meg nem próbálkoznak olyan komolyan, szóval egyelőre nem bántják a szúnyoghálót, hála az égnek.

    A vízhez szoktatás, hogy vettünk, egy ilyen festéktálcát, tudod ezt a lejtős izét :D Azt feltöltöm vízzel így van sekélyebb és mélyebb része. Ebbe megy bele egy kis zöldborsó, aztán lehet halászni. Egészen hamar ráéreztek, de nem akarom őket állandóan borsóval tömni - lett is tőle egy kis hasmenésük, kicsit túlborsózták magukat - szóval mikor ma megyek ki futni ete, hozok nekik 1-2 követ, meg kéne szereznem pár kagylót vagy lebegő műanyag karikát, hogy játszanak vele.

    Topi annyira le volt kötve odakint, hogy nem ért rá stresszelni :D Azóta Trentonnal is ment pár kört póráz nélkül, de állandóan a sarkukban voltunk.

    Patijátszótér még nagyon terv, páromnak egyelőre fogalma sincs, mit és hogyan, de bízom benne :D

Leave a Reply