• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Végre valami pozitív hír a patkányokról! :D



"Lehetséges, hogy a rossz hírnevüket az olyan filmeknek köszönhetik, mint a Willard, ami sikoltozó embereket mutat, miközben egy szociálisan megalázott ember által képzett patkányok átveszik az uralmat.

De ezek csak jelenetek a filmben és Vicki Altman azt akarja, hogy az emebrek tudják: ez csak egy film.

"A patkányok nem borzalmas dolgok, a házi patkányok" - mondta Altman.

Altman a gazdája a 8 hónapos Cheyenne-nek, egy japán tenyésztésű házi patkánynak, aki kíváncsian ki-ki dugja a fejét gazdájának batyujából.

Cheyenne gazdája másokkal is megosztja bíbor szemű, bajszos barátját a Mo-Kan Pet Partners-en keresztül, ami egy non-profit helyi szervezet, ami látogatások révén használja az állatokat terápiás célokra. Altman szerint Cheyenne azonnal megtalálta a közös hangot a kis látogatóival, gyerekkel, akik gyógyszeres kezelés alatt állnak. 

"Nagyon imádják őt." - mondta a gazdi.

Altman elmondta, hogy Cheyenne átment az értékelő feladatokon és pet partner-ré vált Február 15-én.

"Három különböző ember fogását, a zajos környezetet kellett elviselnie, bármit, amivel találkozhatsz egy gyermekotthonban, mint például a Ronald McDonald ház."

Miközben Cheyenne látogatáson van, Altman egy házilag készített hámon tartja. Szerinte Cheyenne kedves, mindenkivel remekül kijön még a macska-szobatársakkal is. De a legfontosabb Altman szerint, hogy Cheyenne tudja, hogyan kell valakivel törődni.

Elmondta, hogy Cheyenne ezen a héten a következő látogatások alkalmával fog először felnőttekkel is találkozni. Gazdája szerint a felnőttek hajlamosabbak megijedni a patkányoktól, mint a gyerekek, de van egy több lépéses módszer, hogy felkészítsék a felnőtteket a patkányhoz. Altman azt mondja, soha nem erőszakolja rá Cheyenne-t senkire. Először a kis táskájából mutatja meg az állatot, engedni, hogy az emberek megfigyelhessék őt. Mikor kellően megnyugodtak és nem félnek, akkor előveszi a patkányt.

Almant szerint ez több, mint egy oktatói jellegű tapasztalatszerzés gyereknek. Azt mondja, hogy a találkozás élménye Cheyennel arról szól, hogy a felnőtteknek is legyen egy barátja.

"Társaságot szeretnének és egy kis állat mint ő, aki olyan imádni való és szeretettel teli mint ő, adhat nekik egyfajta társaságot."

Egy állatorvos elmondta, hogy nincs patkányoknak való vakcina olyan betegségere, mint a veszettség. Azt írta, nem lehetséges olyan kis állatokat vakcinázni, mint Cheyenne, mert egyszerűen túl kicsik.

Továbbá, ahogy a Mo-Kan Pet Partner elnöke Sue Manning tudja, még senki nem hallott terápiás patkányról a körzetben. (Úgy értve, hogy Cheyenne az első.)"

Eredeti: itt.

Categories: ,

Leave a Reply