• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Közeleg a Húsvét. Locsolók, sonka, tojás, csoki, csupa öröm és finomság. Ámde patkányainkat ezúttal sem kell kihagynunk a jóból, rendezhetünk nekik is húsvéti meglepetést.

Ki ne élvezte volna a húsvéti tojásvadászatokat? Milyen jó is volt felkutatni a finomságokat, amik a fűben lapultak és még nagyobb öröm volt elfogyasztani őket. Ugyanezt a patkányaink is átélhetik :D

forum.potkan.sk

Ehhez nem kell más, mint szétpattintható műanyagtojás (ne dobjuk el a Kinder tojás ajándékdobozát, pont rá és társaira lesz szükségünk!) és némi finomság, amit beletölthetünk. Lehet ez joghurtos drops, házi patisüti kisebb darabokra felvágva, van aki Cheerios reggelizőpelyhet rak bele - ilyen alkalmakkor szemet hunyhatunk a dolog fölött, de ne vigyük túlzásba!




Egy párat elrejthetünk a szokásos húsvéti krepp papír rengetegbe, de egy párat adjunk oda a patiknak, hogy tudják, mit keresni. Azonnal rávetik a magukat a dologra! Meg kell dolgozniuk a tojásokban rejtőző finomságért és ez leköti őket egy darabig, de azért ne hagyjuk, hogy órákig szenvedjenek vele! Mivel kinyitni ők a tojást nem tudják, pár perc után segítsünk nekik, elvégre nem csalódást akarunk nekik okozni :) Miután befalták az első tojás tartalmát, keresni kezdik a többit, így a papírba rejtett tojások felkutatása, a papírban bujkálás is játék lesz számukra.




A műanyag tojásokat helyettesíthetjük zsákbamacskával is, azaz egyszerűen papírba csomagoljuk a falatokat és a papírt lezárjuk. Ezt a patik szét is tudják tépni, így külön élvezet lesz nekik előbányászni a finomságokat.

Categories:

Leave a Reply