• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments


A patkányok elég csendes állatok. Egy-két nyünnyögésen kívül nemigen szólalnak meg. Ámde, mi történik, ha beszerzünk egy denevérdetektort?

Pont ez:


Nem, ez nem patkányriasztó eszköz :) A denevérdetektor az ultaszónikus hangokat konvertálja át, hogy azok az emberi fül számára is hallhatóak legyenek, ezáltal betekintést nyerhetünk patkányaink látszólag teljesen csendes világába. A némaság helyett azonban pittyegő és hosszan elnyújtott hangot fogadnak attól függően, hogy a patkány milyen hangulatban van. Láthatóan ez a kislány tele van energiával :)

A fiúk már nyugisabbak:


Categories: ,

6 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Már megijedtem, hogy eltűntél! Remélem nem hagyod abba az írást! Ja és attól mert mostanában nem kommenteltem még ugyanúgy olvasom ám a blogot. ;)

    Ehhez hasonló hangokat lehet hallani különféle filmekben, vagy nem jól mondom? Mindenesetre nagyon érdekes, főleg a fiús videó, amin mintha nem is tudom... űrhajó hangokat hallanék...

  2. Unknown says:

    Nagyon érdekes látni hogyan reagálnak. Nem is nagyon hallottam még patit csipogni , de nagyon cukik :)

  3. Nem tűntem el :D Csak kicsit ellustultam - fordítani nagyon nincs kedvem mostanában, patis fronton meg nem történik épp annyi minden - meg már mozgolódunk Anglia felé, szóval remélem hamarosan jön a kiírás, hogy legyetek türelmesek, mert költözünk ^^ ÉS remélem, ezek után nem sokkal már az angliai patkányaink életéről is olvashattok és az angliai patkánytartásról magáról :D Rengeteg ötletem van, de ehhez majdnem mind saját patkány kell, ami jelenleg nincs ugye.

    A filmes hangos kivétel nélkül alákevertek, ezeket a csipogásokat nem hallod a detektor nélkül. Az emberi fül számára hallható hangot is kiadnak, mikor például játszanak, verekednek vagy az egyik mosdatja a másikat, de ezeken kívül számunkra nem hallható tartományban beszélnek.

  4. Egyébként tényleg olyan, mintha valami űrhajós sci-fiben lennénk :D

  5. Mutu says:

    Én is úgy értettem, hogy alákeverik, csak nem jól fejeztem ki magam. :)

    Örülök, hogy még élsz! Nagyon szükség van ilyen blogokra, mint a tiéd! A költözés izgalmasan hangzik, remélem sikeresen fog végződni, és minden rendben lesz majd.

    Természetesen a saját patikra is kíváncsi leszek, és továbbra is maradok hű olvasód. ;)

  6. Köszönöm hűséged és a biztatást :D

Leave a Reply