• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Tudtátok, hogy április. 4. a patkányok világnapja? :D Én sem tudtam :) Ugyan nem hivatalos, de a patkányrajongók szükségét érezték egy ilyen napnak.

2012. ápr.4. volt a 10. World Rat Day. A kezdeményezés egy ratclub levezőlistáján látott napvilágot még 2002-ben. A patigazdik úgy érezték, hogy kell egy nap ami csak a patiké, ami arra hivatott, hogy eloszlassa a sztereotípiákat ezekről az állatokról. Azért ápr.4-re esett a választás, mert ettől a naptól számítják a szóban forgó levelezőlista születését is.


Ezen a napon a gazdik ellátják a patikat minden földi jóval - akárcsak a gyerekeket gyereknapon :D Pár patigazdi külön rendezvényeket szervezz ápr. 4-re, ahol a barátokkal, családdal ünneplik a patikat és mindenki visz valami kis ajándékot az ünnepelteknek. De nem csak szűk családi körben ünnepelnek a gazdik! Megjelentek a nagyobb rendezvények is, ahol a patkánygazdik összejönnek, patkánytartási tippeket cserélve. Jó páran a Patkánynapot olyan pozitív dolognak tartják, ami megjelenhet a médiában és megmutathatja, hogy a patkány nem az a szörnyeteg, mint sokan hiszik.

Nektek mi a véleményetek a Patkányok Világnapjáról? Beírjátok ápr. 4-ét a naptárba? :D

Forrás: WorldRatDay.com

Categories:

2 Responses so far.

  1. Adrienn says:

    A mi kis rosszcsontjaink főtt tojással kezdték a napot, ami az egyik kedvencük
    Nem is tudtam, hogy már van a patkányoknak is világnapja, bár manapság már olyan dolgot nehéz találni, aminek nincs :D
    A naptárba viszont felírni nem kell, mert párommal az évfordulónk is erre a napra esik, szóval nagyon kellemetlen lenne, ha elfelejteném :D

  2. De jó :D Így egyszerre 2 dolgot is ünnepeltek :D Nemrég a Pi Világnapja volt :D Tényleg már mindennek van világnapja, de jó ez így :D

Leave a Reply