• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

A patkányok igencsak népszerű háziállatok külföldön, többek között nagy kedvenc Angliában is. A patkánytartás nem nagy dolog, bárki tarthat patit. De mi van akkor, ha a gazdi nem épp a "jó utat" járja és bűncselekményt követ el, amiért vád alá helyezik, börtönbe zárják?

Történt az eset, hogy a londoni rendőrség drograzziát tartott egy lakásban. A gyanúsítottnál több grammnyi drogot találtak, természetesen házkutatást is végeztek a rendőrök. Ám a szomszédok kikérdezése közben derült ki: más is lakik a lakásban, egy patkány élte világát szabadon. A lakás, nos, nem volt épp rendmániás a tulaj, konkrétan kettőt lépni nem lehetett a szeméttől, természetesen a rendőrök igencsak aggódtak, hogy bármelyik szeméthalom alól egy vérmes patkány támadhat rájuk, ennek fényében szőtték terveiket, hogyan is ártalmatlaníthatnák a fenevadat. Mikor nekikezdtek a lakás átkutatásának további drog után, a rendőrök félelme beigazolódott és előbukkant ő!

Szilánk, a pati felbukkan
Felbukkan Szilánk

Egy nagyon ijedt, nagyon kövér husky dumbo hím patkány :) A "halálos patkányleszerlési tervek" azonnal kukázva lettek és hangos "Aaaawwwwww!" - ok léptek a helyükbe. Természetesen a rendőrök nem hagyták őt ott, hanem megfogták és jobb híján egy táskába rakták. A rendőrök nem tértek ki rá, de valószínűleg a pati, akit Szilánknak hívtak az RSPCA gondozásába került, ahonnan végül valaki örökbe fogadta.

Ijedt Szilánk simit kap, de ettől még ijedt marad.
Egy kis simogatást is bezsebelt :)

Az angolok egyébként híresek az állatszeretetükről. Miközben Szilánkot berakták a táskába az egyik rendőr elmondta, hogy az akciók közben el kell kerülni az állatok sérülését.

Szilnák kézben.
Fogás. Nagy pozitívum: nem a faroknál fogva emelték fel az állatot!

Szilánk és a rend őre.
Ijedt pati a rend őrének markában.
Most aztán megfogtuk, mehet a rácsok mögé! :D

Képek: Brit Cops Frontline Crime c. sorozatból

Categories:

7 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Tök jó, hogy nem bántották, hanem segítettek neki. :) Először persze mindig az előítélet és a beskatulyázás... Szerencsére egyre több helyen gondolnak másképp a patikra, sem mint kártevőkre. Remélem egyszer sikerül végérvényesen kilépniük a róluk tévesen alkotott hiedelmekből! Az állatkísérletek fő alanyai is leginkább egerek és patkányok, na meg sajnos sok helyen hüllőeleségek is. :( Bízom benne, hogy szerte a világon, és a köztudatban egyre jobban el fognak elterjedni házi kedvencként.

  2. Külföldön nyugatra is, keletre is (főleg az oroszoknál) már igencsak nagy népszerűségnek örvendenek :D Az állatkísérleteket lenne jó törvénnyel kiváltani az alternatív és olcsóbb, megbízhatóbb módszerekre. Nem tudom lenyelni, hogy "Persze kísérletezzünk állatokon!", főleg, mikor van más megoldás.

  3. Kitti says:

    Szerencsére nem csak az informatika területén érezhető változás/fejlődés de az emberek mentalitásában is.

    Idővel a patkányos is eljutnak arra a szintre ahol a tengerimalacok járnak most. Őket is azért háziasították, hogy kísérletezhessenek rajtuk, illetve emberi fogyasztásra szaporították.

    Most pedig már házi kedvencek, állatorvosok szakosodnak tengerimalacokra (egzotikus állatokra), egyre több mindent árulnak a boltokban malacnak is. Tengerimalacokat mentő egyesület működik. Egyre több ember tart tengerimalacot.

  4. Remélem, már a kapuban van ez az időszak a patisok számára is :)))

  5. Mutu says:

    Már sokszor beszéltünk róla, hogy a patik nem felelnek meg annyira az emberek esztétikai elvárásainak, mint pl. a tengerimalacok, de igazából ez csak egyféle szempont. Általánosságban szólva az első számú kedvenc mindig is a kutya/macska (talán a kutyások többen vannak) volt s lesz. Utána jön szépen sorjában a többi állatka, kezdve a nyulakkal, a tengerimalacokon keresztül a csincsillákon át egészen a degukig. Folytatva az apróbb termetű kis kedvencekkel, mint pl. a hörcsögök, és hát a patik/egerek valahol a lista végén szerepelnek. Hogy mitől népszerűbb egy adott állatfaj a másiktól, annak sok oka lehet. Nem is bocsátkoznék találgatásokba, de az tény, hogy az adott fajra jellemző tulajdonságok pozitívumai némelyik állatfajnál sokkal nagyobb arányban megvannak. Az sem elhanyagolandó, hogy melyik típusú állatból, milyen nagy a választék, vagy mennyire sokszínűek a hozzá tartozó egyedek. Netán minden csak nézőpont kérdése? :) Hé! Ez lehet, megérne egy bejegyzést! :D

  6. Ehhez lehet, nem ártana egy kérdőívet körbeküldenem a Facebook-on :D "Önnek mi a véleménye a patkányról? Ha negatív a véleménye, miért?" XD

  7. Mutu says:

    Hajrá! :D Én támogatom az ötletet! Mármint nem a sajátomat, hanem ezt a fészbúkosat. Szerintem érdekelné az embereket ez a téma, legalábbis ha magamból indulok ki...

Leave a Reply