• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Ez a recept arra lett kitalálva, hogy megkönnyítsük a gyógyszer beadását a patiknak. 

Hozzávalók

  • 1 teáskanál túlérett banán
  • 1/8 teáskanál karamella ízű fagyiöntet (szerintem méz is nyugodtan helyettesítheti, az mégiscsak természetesebb)
  • fél (vagy több) teáskanál búzacsíra
  • annyi liszt (teljes kiőrlésű ajánlott), amennyire szükség van
Törd össze a banánt, majd keverd össze a mézzel. Szórd meg a búzacsírával. Addig adj hozzá búzacsírád, míg az állaga formázható nem lesz. Belisztezett sütőpapíron formázd meg a masszát henger alakúra. Vágd fel több részre, liszttel akadályozd meg, hogy összeragadjanak. Adj egy szeletett a patinak! A többit sütőpapírba csomagolva elrakhatod későbbre. Hűtőben 4 napig eláll, de le is fagyaszthatod.

Mivel a Rattie Rollt könnyű darabokra vágni, ezért könnyen használható gyógyszerek (érdemes a tablettákat porrá törni előtte) adagolására. Például: ha a patkányodnak a tablettát 16 részben kell odaadnod, akkor zúzd porrá a gyógyszert és keverd jól el a banánnal. Az ebből formázott hengert vágd 16 egyenlő részre. Kész is! (Szerkesztő megjegyzése:  ez a módszer nem garantálja, hogy a patkányod egyenlő adagokat kap a gyógyszerből a soron következő napokon. - Szerintem, ha jól elkevered a gyógyszert, akkor igen. De akár a falatkákat is be lehet hinteni vele, csak akkor újra kell formázni az adott falatott, hogy jól bele legyen dolgozva a gyógyszer és a patik ne szúrják ki.)

Patkány nasit eszik
Forrás linkelve


4 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Nagyon jó ötlet! Kicsi gyerekeknek (vagy azoknak, akik nem tudják a gyógyszert egyben lenyelni) is így szokták megoldani. Mikor tesóm kicsi volt, képtelen volt lenyelni a kapszulát, ezért kettétörték, és a benne lévő port banánba rakták neki.

  2. A patik egyszer kaptam olyan keserű gyógyszert, hogy akármibe kevertem nem voltak hajlandók megenni. Volt tej, joghurt méz, gyerekpapi porból... így maradt az erőszak. Annyira keserű volt, hogy miután beadtam nekik a szájukat végigkenték rajtam, hogy leszedjék a nyelvükről. Tényleg rohadt keserű volt, megkóstoltam, de muszáj volt beadni nekik. Csak azt nem értem, hogy miért jó, ha ennyire keserű valami, hogy semmi nem nyomja el az ízét, és az állat kiköpi?

  3. Mutu says:

    Hát igen. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna megoldani valahogy a borítását, ne legyen olyan keserű ízű. Vagy hasonló gyógyszert nem próbáltál meg nekik adni, aminek jobb az íze?

  4. Receptre kaptuk, így nem volt alternatíva sajnos. De nem sokáig kellett szedniük :)

Leave a Reply