• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Az első blue point sziámi patkányhoz, amit az Egyesült Királyságban tenyésztettek a brit kék gént használták, még jóval azelőtt, hogy az orosz kék színt importálták volna az országba. Nagyon finom ezüstös szín, kék foltokkal, de nagyon halvány és egysíkú is volt - nagyon sokukat blue point himalájainak mutattak be sikerrel, inkább, mint sziáminak. Nem egységesen kitenyésztett és meglehetősen ritka színvariáció maradt sokáig. Miután az orosz kék gén feltűnt a színen, a kék foltok új életet kezdtek - az orosz kék gén használata a tenyésztésben a brit kék helyett a foltoknak mélyebb és sziámi szerűbb színt és megjelenést kölcsönzött, sokkal árnyaltabb lett a szín, sokkal lenyűgözőbbek lettek a foltok. Mostanra teljesen kitenyésztett és meglehetősen megszokott színvaráció a versenyeken is.

Fajta-sztenderd: A test színe ezüstös bézs, ami mély kék színbe olvad a háton a fenék felé haladva, illetve lefelé a has irányában és az arcon keresztül az orrig. Az átmenetnek egységesnek kell lennie, az orr és a faroktő környékén sötét a szín. A patkányon nem lehetnek csíkok, furcsa elszíneződések, fehér szőrök vagy foltok. A has színe: legyen világos ezüstös bézs. Fülek, lábak és farok: kékek, amennyire csak lehetnek. A szemek színe: bíbor vagy fekete.

Blue point Sziámi patkány
Blue point Sziámi patkány -
ratvarieties.com

Categories: ,

2 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Csodaszép ez a fajta is! Nem gondoltam volna, hogy a patkányok színváltozatai is ennyire széles körűek. :O

  2. Oh és csak most tartok a színek negyedénél :) Itthon a töredéke elérhető csak ezeknek a színeknek, külföldön aztán bőség zavara van :)

Leave a Reply