• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Mai világunkban a patkány, mint tudjuk, igencsak negatív tartalommal bír. Maga az állat is egyenlő a halálos kórral, és a nyelvünkben sem szeretettel telt szóként használjuk. Mégis, Ázsiában a patkány pozitív szimbólum.

A kínai  horoszkóp


A kínai horoszkóp 12 állatjegyből áll. A naptár holdfázisokra épül. Minden holdújév kezdetekor más állat veszi át az uralmat az adott esztendőre. Minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín. A színek több fajta jelentést is hordozhatnak. ezek mellett a jin és jang tulajdonságait is hordozzák magukban, melyet befolyásol az előző 3 tulajdonság is.

Rajzolt patkány
firewolfdesign.deviantart.com

 

A patkány története


A kínai horoszkópban a patkány az első jegy. Okos, gyors, találékony állat a patkány, így érte el azt is, hogy ő legyen az első a jegyek között.

A Jáde-császár, azt mondta az állatoknak, hogy aki az első 12-ben benne lesz felkerül az égre. A patkány átvágta a macskát és eggyel későbbi napot mondott neki, a macska jó hiszemben el is hitte ezt és vissza feküdt a várva várt nap előtt egyet aludni.
A Nefrit császár elhatározta, hogy az állatöv jegyeivel kapcsolatban két követelményt támaszt. Olyan állatokat fogad el, amely hasznára van az emberiségnek, vagy amelyik legelsőnek érkezik a válogatás napján a Felhőpalotához. A Patkány tudta, hogy hasznosságára nem számíthat, gyorsasága sem vezeti célra, így cselhez folyamodott. Felpattant a Bivaly szarvai közé és észrevétlen meghúzódott ott. A szorgos Bivaly elsőként ért a palota elé és kötelességtudóan várta a kapunyitást – a fürge és agyafúrt Patkány azonban leugrott a szarvai közt és az ajtórésen beszökve elsőként ért a palotába. Mivel a Nefrit császár igazságos volt, és nem másította meg a szavát, így a Bivaly elé helyezte a Patkányt. - fonixtoll.qwqw.hu

Patkány bélyegen
sharkfold.deviantart.com

A patkány jegy szülötte


Élénk, határozott, talpraesett személyiségiség. A patkány a győzelemre született, ámde hajlamos elaprózódni. A pénzt tiszteli, néha túlságosan is, fösvénységre hajlamos. Hiú, érzékeny, de szeretetreméltó.

Negatívumai: pletykás, amit később meg is bán, be nem áll a szája, állandóan beszél, olyat is kimond, amit nem kéne.

Pozitívumai: humorérzék, könnyen megnyerhető őszinteséggel, kedvességgel, barátai mellett kitart. Egészséges típus, a betegségeket hamar kiheveri.

Forrás: wikipedia.hu

Categories:

Leave a Reply