• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

A fekete szemű fehér pati szokatlan változat az önálló fajták között: valójában ez egy mintás patkány. De annyira extrém fehér mintázattal, hogy egyedül a fekete szemek jelzik, hogy a patkányunk egyébként színes. Úgy gondolj rá, mint egy kapucnis patkányra, csak nagyon kicsi kapucnival, semmint egy albínóra csak fekete szemekkel.

Ezek a patik sajnos egy seregnyi egészségügyi gonddal küzdenek. Sajnos többségük süket és sokuk szenved epilepsziától is. A süketség és epilepszia elkerülhetetlen és szerves részét képezi a fajtának, mert a patkány annyira extrémen mintás (extrém minta génje = betegség). Voltak kísérletek, hogy ezeket a betegségeket kitenyésztik a patkányokból, de az NFRS (National Fancy Rat Society - UK) 2010-ben kitiltotta a fehér, de fekete szemű patkányokat a kiállításokról.

Fajta-sztenderd: Legyen annyira fehér, amennyire csak lehetséges, kerülni kell bármilyen krémes árnyalatot vagy foltot. Bármilyen márs színű színes szőrt büntetnek (a bírok a versenyen, ameddig a szín versenyezhetett). Szemek feketék.

http://spoiledratten.com

Categories: ,

Leave a Reply