• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Patkányainkat nem kell állandóan a bolti nasikkal tömni, sokkal olcsóbb (és esetenként egészségesebb is) hogyha mi magunk készítünk neki valamit. Ezért elindítottam a "Receptek patkányoknak" sorozatot is, hogy szakácskönyvszerűen lapozgathassatok a különböző édes és sós receptek között. Íme, a sorozat első tagja:

Korpás ropogós 

 

 Hozzávalók:

  • egy szép nagy cékla, vagy több kicsi (kb. 300 g) 
  • fél bögre búza- vagy zabkorpa 
  • fél bögre búzacsíra 
  • 3-4 evőkanál búzasikér
  • 3-4 marék rozsliszt

A korpát, a csírát, a sikért és a lisztet keverd össze. A céklát hámozd meg, kockázd fel és turmixold össze. A péphez add hozzá a lisztet meg a többi hozzávalót, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggasd formákra. Sütőpapíron vagy vajazott tepsiben lassú tűzön kell sütni, mert könnyen odakozmál. A búzasikér kihagyható, de akkor több liszt kell bele. Ha a tészta túl lágy, akkor sikért kell még hozzáadni.

Forrás: pets-magazin.hu

2 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Ez talán még a malackáknak is ízlene, csak nekik nem szabad túl sokat adni ilyesmiből. :)

  2. Tuti van malackáknak is recept :D

Leave a Reply