Patkányainkat nem kell állandóan a bolti nasikkal tömni, sokkal olcsóbb (és esetenként egészségesebb is) hogyha mi magunk készítünk neki valamit. Ezért elindítottam a "Receptek patkányoknak" sorozatot is, hogy szakácskönyvszerűen lapozgathassatok a különböző édes és sós receptek között. Íme, a sorozat első tagja:
Korpás ropogós
Hozzávalók:
- egy szép nagy cékla, vagy több kicsi (kb. 300 g)
- fél bögre búza- vagy zabkorpa
- fél bögre búzacsíra
- 3-4 evőkanál búzasikér
- 3-4 marék rozsliszt
A korpát, a csírát, a sikért és a lisztet keverd össze. A céklát hámozd meg, kockázd fel és turmixold össze. A péphez add hozzá a lisztet meg a többi hozzávalót, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggasd formákra. Sütőpapíron vagy vajazott tepsiben lassú tűzön kell sütni, mert könnyen odakozmál. A búzasikér kihagyható, de akkor több liszt kell bele. Ha a tészta túl lágy, akkor sikért kell még hozzáadni.
Forrás: pets-magazin.hu
Ez talán még a malackáknak is ízlene, csak nekik nem szabad túl sokat adni ilyesmiből. :)
Tuti van malackáknak is recept :D