• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Közeledik a Halloween és a patkány szerves része ezen ünnepnek. A házak falát, verandáját és kertjét is ellepik a patik, de nem állnak meg itt, becsempészik magukat a tányérunkra is. Nem kell megijedni, egy csepp vér sem szerepel a receptben :D

"Ez egy vicces, olcsó és kiborító Halloween-i recept, ami le fogja nyűgözni a vendégeidet. Ezek mini fasírtok paradicsomos szószban, patkánynak formázva, sajttal a közepén. Mikor kettévágod, az olvadt sajt kifolyik belőle. Spagetti bajusszal, tészta farokkal, és répa fülekkel. Hátborzongatóan finom vacsora lesz belőle."


Mivel  rendszeres jelleggel főzök, pár apróságot átírtam, javítottam a receptben a tapasztalataim alapján.


Hozzávalók


  • 1 kiló darált marha vagy disznóhús
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 felvert tojás
  • fűszerek ízlés szerint (a recept valamilyen amerikai fűszert ajánl, mi nyugodtan fűszerezzük úgy, mintha spagettibe akarnánk húsgombócokat készíteni. A fűszerek általában: só, bors, oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika, hagyma (fokhagyma, vöröshagyma))
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre kockázott Cheddar sajt
  • 3 sűrített paradicsom konzerv
  • ízlés szerint cukor (a recept 1 bögrét ír, de szerintem ez erős túlzás)
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • egy szál, arasznyi spagetti 4 részre törve
  • 2 karika sárgarépa patkányonként
  • 2 szem zöldborsó patkányonként

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.  Egy nagy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, tojást, darált húst, hagymát, és a húsba szánt fűszereket. Kézzel tanácsos elkeverni, ameddig egyenletes nem lesz az összetevők eloszlása. Formázd meg a patkányokat: először egy adag húst gyúrj egy kocka sajt köré, mint egy húslabdát, majd a két kezeddel formázd hengeresre a golyót, egyik vége hegyes legyen a másik vége kerek, majd tedd bele egy tepsibe. Fojtasd a testek formázását a többi hússal és töltsd meg a tepsit. Szúrj bele egy egy szál nyers spagettit a patik fenekébe (a kerek végükbe).

Egy közepes lábosban keverd össze a Worcestershire szószt, a paradicsomszószt és a cukrot. Önts rá a szószt a patkányokra a tepsiben majd fedd le őket alufóliával. Süsd a patkányokat 45 percig az előmelegített sütőben. Ezután szedd le az alufóliát a tepsiről, majd süsd további 20-30 percig, időnként meglocsolva a patikat a szósszal.

Amíg a patkányok sülnek, olvaszd ki a mikróban a répát és a borsót (ha fagyasztottak). Miután a patkányok megsültek, óvatosan rakd őket tányérra, nehogy a farkuk kiessen a helyéről. A borsót és a répát nyomd óvatosan a helyükre (szemek, fülek, bajuszt is szúrhatsz nekik nyers spagettiből). Végül kanalazz a pati köré némi szószt és tálalható.


Eredeti recept itt.

Categories:

Leave a Reply