• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Még egy a régi patkány variációkból, régebben argenté-ként volt ismert. Ez a szín egy a legkönnyebben felismerhetők közül. A legkifejezőbb szó, amivel le lehet írni az borostyánt az a narancssárga. Az ideális borostyán színnél a a piros szem génje felhígítja a fekete pigmentet egy ragyogó, tiszta pezsgőszínre, a sárga pigment pedig megmarad, mint egy gazdag telített szín.

Az ezüst (silver fawn, silver = ezüst) abból ered, hogy a patkány bundája ezüstös fehér szálakkal van tűzdelve. Pár borostyán pati finomabb narancs színű, ezekben az állatokban elég gyakran jelen van a nyérc gén is, ami sápasztja a színt - ez a kedveltebb szín az Államokban, ahol ez a szín van borostyánként kategorizálva.

Borostyán színű hím patkány
Borostyán hím patkány - http://ratvarieties.com/type/silver-fawn/

Egy hasonló színt is el lehet érni, azzal, hogy a topáz színű patkányt (a leírás azt írja, hogy "a piros szem génje által hígított") kereszteznek Amerikai Nyérc patkánnyal. A kapott szín eléggé hasonlónak tűnhet, de a szemek gyakran sötétebb színűek, mint amit a borostyán patiknál látni.

Borostyán színű patkány előről
http://ratvarieties.com/type/silver-fawn/

Fajta-sztenderd: Gazdag narancs árnyalat, egységesen tűzdelve ezüstös fehér szálakkal. A has szőre fehér, a határvonal éles a has fehér szőre és a test többi, narancsos színe között, nem csíkos, nem szabálytalan. A szemek pirosak.

A borostyán színű patkány fehér hasa
http://ratvarieties.com/type/silver-fawn/

Categories: ,

One Response so far.

  1. Mutu says:

    Júj de szép ez is! :O Fehér a hasa, jaj nagyon cuki. :)

Leave a Reply