• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Habár, még nem sikerült eljutnom a varrógép közelébe, azért írok egy posztot a patkányjátékokról is. Ezeket házilag is megvarrhatjuk magunk, ha tudunk varrni :)

A patkány nagyon aktív, játékos állat, egy üres ketrecbe zárva nagyon hamar unatkozni kezd, akkor is, ha többen vannak, ezért fel kell dobni számukra a környezetet. A patik szeretnek mászni és bújni, ezért egy függőágy vagy egy függő kocka kifejezetten tetszésükre van és ezeknek az előállítása sem nem nehéz, se nem drága.

Függő kocka

A függőágyat varrás nélkül is elkészíthetjük, egyszerűen csak vágjuk ki egy nagy kockát az egyik elrongyolódott farmerünkből, a négy sarkába vágjunk lyukat és kössül fel valamilyen anyaggal a ketrec rácsaira. Kész is az új függőágy.

A kivitelezés természetesen nem a legszebb, de a patkányainkat ez nem fogja zavarni. Viszont, ha minket mégis zavarna, akkor elő a varrógéppel. A felhasznált anyag a filc. Ez olcsó és mutatós, több mintázattal és színben kapható, könnyű kimosni is, egyszóval teljesen patkány - és pénztárcabarát. Az interneten rengeteg találatot dob ki e a "home made hammock for rats" vagy "home made hammock tutorial" keresőszavakra. Ezek a tutorialok (főleg) angol nyelven érhetők el, de aki nem beszélné az angolt, ne ijedjen meg. Ezek csak pár soros leírások, képekkel illusztrálva és a Google fordító is elboldogul ennyi szöveggel.

Függőágy
A kocka már nehezebb eset, azt mindenképpen varrnunk kell. Míg a függőágyat meg lehet varrni egy réteg filcből is, a kocka már egy filc és egy textil rétegből áll (gyakran a függőágy is két rétegű). Komoly varrótudás ehhez sem szükséges, a leírások itt is sokat segítenek képekkel is.


A függőágyon és függő kockán kívül még varrhatunk, függő háromszöget, bújócsövet, sőt, 3 kockát is egymás tetejére varrhatunk egy egész komplex függő kocka együttest létrehozva, csak a képzeletünk szabhat határt.

Categories: ,

Leave a Reply