• RSS
  • Facebook
  • Twitter
Comments

Sziasztok!

Patiblog. Hogy miről fog szólni? A patkányról, mint háziállatról, hogy milyen állatok is ők valójában és miért jó társként tartani őket. Természetesen nem akarom indokolatlanul fényezni a fajt, el szeretném mondani, hogy miért jó, esetleg miért nem jó tartani patkányt, így mindenki el tudja majd dönteni, hogy neki való állat - e a patkány vagy sem. Tervezek írni könyvekről, mutatni videókat, mesélni a megfelelő ketrec méretéről, elmesélni, miért tartsunk több patkányt és minden olyan dologról, ami ahhoz kell, hogy kedves, kiegyensúlyozott és boldog patkányaink legyenek, ezáltal legyünk mi is boldogabbak és legyünk biztos tudatában annak, hogy jó gazdák vagyunk.

Hobbitartó vagyok, hobbitartóknak szándékszom ezt a blogot írni. Nem vagyok biológus hallgató, nem tervezek belemélyedni a szakszövegekbe, kísérletekbe és nem vagyok tenyésztő sem. Én azoknak az átlagembereknek szeretném ezt a blogot megírni és vezetni, akik azon gondolkodnak, hogy patkányt tartanának vagy már tartanak is, de nem tudnak sokat ezekről az állatokról. Nekik szeretnék segíteni a baráti tanácsaimmal és a tapasztalataim megosztásával. Mindenkit bátorítok, hogy nyugodtan nézzen körül a neten, van több patkányokkal foglalkozó magyar fórum is, de az idegen nyelvet beszélők nyugodtan rohamozzák meg a külföldi fórumokat is. Rengeteg amerikai és angol patis fórum létezik, ahol nyugodtan lehet kérdezni bármilyen témát érintő patis kérdést etetéstől a tenyésztésig, segíteni fognak, de, mint említettem magyar fórum is az ifjú állattartók rendelkezésére áll.

Rólam annyit érdemes tudni, hogy lány vagyok és középiskola 2. osztályától (azaz 10-től) tartok patkányokat. Most vagyok 22 éves, úgyhogy van pár patkányos év a hátam mögött, de nem vagyok ekkora meg akkora guru a témában. Csak sima patitartó :)

h-ematoma.tumblr.com

Categories:

6 Responses so far.

  1. Mutu says:

    Van most egy kis időm, és jobban belemélyedtem a blogodba. Nagyon tetszik, és sok hasznos infó van rajta. Én malacos vagyok, de még én is sok érdekességet találtam rajta, szóval csak így tovább! Kezdtem közben egy állatos blogot, de még nem igazán tudom mi lesz belőle. Ha gondolod, nézd majd meg. :) További sok sikert a patibloghoz! :)

  2. Szia,

    Köszi a dicsérő szavakat, igyekszik az ember, habár a napi - két napi frissítéseket nem tudom tartani sajnos (nehéz úgy naponta blogolni, hogyha az embernek jelenleg nincsenek patkányai. Majd 9 hónap múlva ez is eljő újra :D) Az állatos blogod csekkolom :P

  3. Névtelen says:

    Szia!
    Saját patikat nem mutatsz be? :) Kíváncsi lennék rájuk meg milyenek nagyon gondolkozom hogy szeretnék én is tartani.. válladon megülnek??
    Cleo

  4. Szia,

    Sajnos jelenleg nincsenek patkányaim, így nem is tudom bemutatni őket :( Megülnek a válladon, nagyon barátságosak, igazi társak :D Minikutyáknak szokták nevezni őket, ez mindent elárul ;)

  5. Unknown says:

    Szia! Nemrég vettem egy kispatkányt /kereskedésből/ 6 hetes most. Az lenne a kérdésem h szerinted mikor és mit kezdjek el tanítani neki??? Mik az alapok ? Nagyon barátságos de olyan kis izgága h nem ül meg se a kezembe se a vállamon bár gondolom h az idő megoldja... nem harapott meg soha senkit és úgy vettem észre h engem tekint gazdinak...abból ítélve h ha kint van és megijed egyből hozzámrohan és bebújik a pólómba... :D ne haragudj ha rossz helyre írok ha leírod hova kéne akk nekem az is jó :D
    Üdv :Cinti (19)

  6. Szia,

    Még nagyon gyerek a patid, idővel lenyugszik, akkor elkezdheted a tanítását :) Most nem ajánlanám, hisz nemigen tud egy dologra hosszan koncentrálni, bár ki tudja, egy próbát megér. Az oldalsávban található kategóriákon belül van egy tanítás címke, ott már írtam pár szót a klikker módszerről. Ami nagyon fontos lenne, hogy a patidnak szerezz be egy azonos nemű lakótársat, hisz ők családban élnek, kell nekik a másik patkány társasága, így kiegyensúlyozottabb is lesz és jobb potenciális diák is válhat belőle.

Leave a Reply